Hoera…weer een jaar erbij!

Hallo allemaal,

Vandaag ben ik ‘het duifje’ hier op het blog jullie van een beetje inspiratie mag voorzien.

Ik heb gewerkt met een mix van stempels, een mask, ronde Gelli Plate, Distress Oxide en Faber Castelle Polychromos potloden en dan op de Mieke manier:-)

Ik ben begonnen met twee kleurtjes Distress Oxide aan te brengen op de Gelli Plate. Met een mask van Pronty heb ik een ‘printje’ aangebracht op mijn ronde Gelli Plate en daarna heb ik die voorzichtig afgedrukt op een stuk Strathmore papier.

In die mooie gekleurde cirkel die is ontstaan stempel ik met zwarte Archival Inkt 3 rozen van Katzelkraft – Les Roses.

De middelste roos heb ik eerst gestempeld. Met het mask papier van Inkadinkado kun je dan de roos bedekken met een ‘kopie’ van je roos om vervolgens de andere twee rozen te stempelen, zonder dat je de  rozen dan door elkaar stempelt! Ik bewaar de mijn masks die ik maak altijd, omdat je ze tig keer kunt gebruiken.

Op bovenstaande foto zie je hoe je stempelafdruk eruit ziet met een mask er op. Dit is overigens een foto van een andere roos dan ik op deze kaart heb gebruikt. Maar dat veranderd niks aan de werkwijze natuurlijk:-)

Dan komt voor mij het leukste stuk van het maken van kaarten…inkleuren!

Deze keer heb ik mijn blik met Faber Castell – Polychromos gepakt en gekozen voor een paar bij elkaar passende kleurtjes van licht naar donker. Voor het donkerste stukje schaduw pakte ik een grijstint.

De kleuren die ik heb gebruikt zijn:

181 – Blauw-grijs

133 – Magenta

125 – Purper middel

123 – Fuchsia

128 – Purper fel

129 – Rose

Het materialen lijstje van deze kaart

Katzelkraft – Les Roses

Viva Decor – Grunge Hintergrunde

Gelli Plate rond 6 inch

Speedbal Brayer

Strathmore – Mixed media papier

Pronty mask – Bubble

Distress Oxide – Worn Lipstick

Distress Oxide – Cracked Pistachio

Molotow Marker – Signal White

Mini Ink – Blending tool

Inkadinkado stamping mask paper

Als er vragen zijn dan stel ze gerust onderaan het bericht. Ik kom zeker terug om je een antwoord te geven!

Een hele fijne dag en graag tot de volgende keer!

 

Comments 8

Geef een reactie