Make today so amazing…

Hallo allemaal,

Vandaag gaan we een stempelafdruk inkleuren zonder dat je zwarte omlijningen gaat zien bij het eindresultaat… Het zal net lijken of je het zelf op je kaartje getekend hebt!
Hoe gaan we te werk?  Als stempelinkt gebruik ik memento dew drops, voor deze techniek zijn er 2 kleuren die zich bijzonder goed lenen voor een goed resultaat en dat zijn “Angel pink” en “desert sand”.  Aangezien ik de bloemetjes roze wil hebben voor het eind resultaat kies ik voor Angel pink.

Met behulp van mijn misti stempel ik de prachtige tak met bloesems van Penny black “first blush” op een stukje aquarelpapier.
De stempelafdruk is zeer licht en je hebt goede belichting nodig om de omtrek te zien, ik stempel maar 1x omdat ik zeker niet wil dat de afdruk te donker of goed zichtbaar wordt.

Dan gaan we aan het werk om de afdruk in te kleuren, hiervoor gebruik ik de zig markers clean color real brush (maar voor deze techniek kan je evengoed met goede cardstock en alcohol markers werken indien je dit verkiest).
De memento inkt, daar deze ook op waterbasis is, lost mooi op/reageert op de zig markers bij het inkleuren. Zo lijkt het net of je met een iets donkerdere tint zelf de omlijning hebt gemaakt rond het ingekleurde gedeelte. Tenslotte ga ik nog met de “light blue” marker (en met een penseel met water om te blenden) rondom de bloemen en takken om een klein beetje meer diepte te geven en en beetje achtergrond zonder overheersend te zijn.
Zodra ik klaar ben met het inkleuren leg ik het kaartje weer in mijn Misti en stempel ik de tekst erop, hiervoor kies ik er eentje uit de set “you are amazing” van Altenew.

Dan gaan we een lintje bevestigen, op een aparte manier 😉
Eerst knip ik een gaatje op de plaats waar ik mijn strikje wil hebben, daarna leg ik het lintje boven op mijn kaartje, ga langs beide zijden naar achter en steek de uiteinden van het lintje door het geknipte gaatje. 1 stukje langs boven, het andere langs onder. Dan leg ik een knoopje gevolgd door een strikje.
Op deze manier kan je een lintje, zonder te kleven, bevestigen op je kaart zonder dat hij gaat schuiven!

Het geheel bevestig ik op een stukje zwarte cardstock dat maar een 2-tal millimeter groter is en dit geheel bevestig ik op een wit basiskaartje.
Et Voilà, c’est fini 😀

Ik hoop jullie geïnspireerd te hebben!

Groetjes,

Gebruikte materialen:
* Penny Black slapstick/Cling “first blush” art. nr.40-543
Altenew “Amazing you” art. Nr. AmazingYouStampSet
* Memento dew drop Angel Pink art.nr. MD-404
* Zig clean color real brush set 48 art. nr. RB-6000AT/48V
gebruikte kleuren:
—- Beige no.072 art. nr. RB-6000AT/072
—- Pale Green no.045 art. nr. RB-6000AT/045
—- Yellow no.050 art. nr. RB-6000AT/050
—- Pale Pink no.028 art. nr. RB-6000AT/028
—- Light blue no.036 art. nr. RB-6000AT/036
Misti Laser Etched art. nr. CASE-PACK-MISTI
Zwarte cardstock en aquarel papier

Geef een reactie