Be Strong….

Hallo allemaal,

Soms heb je een kaart nodig om te laten weten dat je aan iemand denkt, ook in moeilijke tijden, en je diegene sterkte wil wensen. Veer en Moon heeft weer een prachtige serie bloemen stempels uit, met diverse teksten, waaronder de bloem die ik jullie vandaag ga laten zien, de Keizerskroon.

De Keizerskroon staat voor keizerlijke kracht. Ik heb voor deze kaart de kleine ronde gelliplate gebruikt. Deze heb ik op zn plaats gebracht in mijn Misti stempelhulp. Eerst alles uit de Misti verwijderd en er toen een velletje papier in gelegd, in de rechter beneden hoek en er de ronde gelliplate op gelegd. Dan klap je de Misti dicht en blijft de Gelliplate aan het “deurtje” plakken. Hierop heb ik met Memento Dew Drop inkt kleur aangebracht en met de roller de kleuren verdeeld en iets laten overlopen in elkaar. Toen heb ik de afdruk gemaakt. Dit proces heb ik net zolang gedaan tot ik tevreden was over de kleur op mijn papiertje.

Ook heeft Studio Light weer prachtige achtergrond stempels. Een van deze nieuwe stempels heb ik gebruikt en geïnkt met Memento inkt, en direct afgedrukt op mijn ronde Gelliplate die nog steeds op het deurtje van mijn Misti vastzit. Daarna heb ik dit nog een keer afgedrukt over mijn al bestaande Gelliplate afdruk heen.

Dan verwijder ik de Gelliplate en schuif ik mijn papier met afdruk naar de rechter boven hoek. Aan de onderkant plak ik een deel van de kaart af (even een papieren malletje maken van de Gelliplate), zodat mijn bloem alleen op de afdruk komt. Ik leg de bloem zo neer op de kaart zoals ik deze op de kaart wil krijgen, klap het deurtje van de Misti dicht en weer open en beïnkt de stempel met de kleuren zoals ik het op papier wil hebben. Ik gebruik altijd bijpassende kleuren, bijpassend bij de achtergrond, zodat het niet een te bont geheel wordt.

Na het afdrukken, kleur ik de bloem nog een beetje bij, met wat water en een kwastje. Ook zet ik de tekst naast de bloem, in dezelfde kleuren inkt als de bloem. Aan de zijkant zet ik de tekst Be Strong in zwart. Verder omlijn ik de kaart met een dunne fineliner. Dit kan uit de hand of langs een liniaal, zoals ik deze keer heb gedaan. Om de Gelliplate afdruk zet ik accent-stipjes, en ik mat de kaart met groen en wit card-stock.

En dan is de kaart klaar om verstuurd te worden.

Hieronder een lijst met de gebruikte materialen :

 

Tot de volgende keer!

Geef een reactie