Owlways.

Hallo allemaal,

Vandaag weer eens wat anders proberen.  Een card in a box!
Dit is een kaartje dat bij openmaken verandert in een doosje.  Kan je eens iets anders maken/geven dan een traditioneel kaartje.

Voor decoratie kies ik de schattige “stitched owls” en “stylish script” van Creative expressions.
En nu…  aan de slag!


Klik op de foto voor een grotere weergave!
Op deze template vind je zowel de maten in Inch als in cm.

Ik neem een stukje witte cardstock van 9 op 5 1/2 inch.  Niet ineens schrikken dat ik in inches werk,… op het patroontje erboven staan ook de centimeters!   Het doosje in centimeters valt wel een klein beetje groter uit maar alles komt uiteraard op hetzelfde neer.

Voor het snijden van papier gebruik ik steevast mijn fiskars, altijd tevreden en mooie rechte snijlijnen.  Wist je trouwens dat je met je fiskars ook kan scoren?  Wel ja inderdaad, je vervangt je mesje met je scoring tool en hopla zonder moeite kan je ook scoren!
Tevens staan op je fiskars zowel de inches als de centimeters, wat wil je nog meer…  hahaha

Zodra ik mijn score lijnen erop heb staan knip ik (volgens bovenstaand patroon) de bovenste helft in en het kleine stukje aan de rechterkant verwijder ik volledig.
Zoals je kan zien heb ik ervoor gekozen om het laatste paneel niet te scoren zodat deze mooi als achtergrond kan dienen, de keuze is aan jou natuurlijk of je 4 flapjes wil of 3 flapjes en een achtergrond.

Dan plooi je al je score lijnen eventjes goed naar beide kanten dat je doosje soepel wordt.
Doe wat lijm op het kleine stukje en plak het zo aaneen dat je een doosje krijgt zonder bodem!

Daarna snijd ik 2 kleine stukjes cardstock uit en kleef deze in mijn doosje.  Deze dienen om in een later stadium je decoratie aan te hechten.
Ik zet dit geheel aan de kant zodat de lijm goed kan drogen.

e

Nu gaan we aan de slag met de “stitched owls”!
Nog niet helemaal zeker welke ik juist wil gebruiken stempel ik er een paar op “perfect coloring paper” met memento tuxedo black inkt en kleur ze in met mijn spectrum noir alcohol marker.  De exacte kleuren die ik gebruikte vindt je onderaan in de materiaal lijst.

Zodra alles netjes ingekleurd is begin ik te puzzelen tot ik een geheel vind die mij aanstaat en kleef deze vast.  Tussen het vastkleven in plooi ik voorzichtig het geheel samen om na te gaan of er niet te veel langs de kanten gaat uitsteken wat in een enveloppe kapot zou kunnen gaan.
De ballonnetjes zijn bevestigd met hot glue tool en een klein stukje ijzerdraad.

We hebben nog wat decoratie nodig om het doosje zelf op te vrolijken!  Ik start met de hoekjes van de bovenste helft af te ronden.
Ik kies voor de paperpad van BoBunny: Double dot very vintage.  De stipjes passen perfect bij de uiltjes, omdat ik voor groen ga neem ik ook een donkergroen accent papiertje.

Ik snijd in totaal 16 stukjes uit, bevestig het patroon papier bovenop de donkergroene cardstock.  Ik houd er rekening mee dat voor de flapjes steeds 2 hoekjes afgerond dienen te worden voor ik ze aaneen kleef.

Als extra decoratie besluit ik enkele tekst woorden toe te voegen, dus stempel ik er enkele op witte cardstock en knip deze voorzichtig uit.

 

Ik besluit ook om plaksteentjes/rhinestones aan te brengen in de hoekjes, dit geeft zo dat net ietsje meer aan je doosje/kaartje.

Op onderstaande foto zie je ook het dichtgevouwen geheel eruit ziet, zodat je het in een envelop kan steken en het een super verrassing is voor de ontvanger dat er niet zomaar een kaartje uitkomt maar een heel doosje!

Met enkele stukjes roze papier heb ik op de zij flapjes pockets gemaakt waar je een tag, cadeaubon of een centje kan insteken.

Ik ben zeer tevreden met het resultaat maar …  ik heb nog een uiltje en hartje over die ik niet gebruikte dus moeten we hier uiteraard ook nog iets mee maken…

Wat dachten jullie van een bookmark!
Ik blijf in hetzelfde thema en kleur en snij 2 strookjes papier waar ik alle hoekjes van afrond. Ik stans ook enkele cirkeltjes uit.
Dan besluit ik dat ik ook nog een takje nodig heb die ik op een klein stukje papier stempel en inkleur met de spectrum noir markers.

Dan bevestig ik alles zoals op onderstaande foto en voeg ik nog enkele plaksteentjes toe!

Zo, dit was toch een heel projectje waar je enkele uurtjes mee zoet bent!
Hoop jullie geïnspireerd te hebben.

Groetjes,

Gebruikte materialen:
* Creative Expressions clear stamp set “Stitched owls” art. nr. CEC816
Creative Expressions clear stamp set “Stylish script” art. nr. CEC820
* Memento Tuxedo black art. nr. ME-000-900
* Crealies Crea-nest-Lies XXL.no 7 art. nr. CLNEST07XXL
* Crealies Crea-nest-Dies XXL.no 21 art. nr. CLNEST21XXL
* Spectrum noir Alcohol markers volgende kleuren:
— TN7 en TN8 ➤ kleuren zitten in set; SPECN-BROWN6
— PV2, PV4 en BO1 ➤ kleuren zitten in set; SPECN-SN24-VIN
DG3 en DG4 ➤ kleuren zitten in set; SPECN-GREEN6
— AG2 en AG5 ➤ kleuren zitten in set; SPECN-SN24-NAT
— OR2 ➤ kleuren zitten in set; SPECN-BRIGHTS24
— CT4 ➤ kleuren zitten in set; SPECN-YELLOW6
— BT9  ➤ kleuren zitten in set; SPECN-TURQ6
— DG 1 ➤ kleuren zitten in set; SPECN-PASTELS24
— TB3 en TB5 ➤ kleuren zitten in set; SPECN-BLUE6
— BP5 ➤ kleuren zitten in set; SPECN-PINKS6
Perfect colouring paper art. nr. 07050
* Bo Bunny Bouble dot very vintage 6×6 paperpad art. nr. 10017488
* Fiskars papiersnijder 30cm art. nr. 114977/9893
* Misti Laser Edched art.nr. CASE-PACK-MISTI
* Facet plaksteentjes zeegroen art. nr. 107000/1114

* Facet plaksteentjes orchid art. nr. SR684
* Witte en donkergroene cardstock

Comments 4

Geef een reactie