Hot air balloons and birthdays!

Hallo allemaal,

Vandaag maken we een kaartje met de “up in the air” set van my favorite things!
Completer kan een setje niet zijn voor de creatie van een leuk tafereel!
Luchtballonnen, passagiers, omgevingselementen, tekst, alles wat je nodig hebt!

Om te beginnen neem stans ik een rechthoekje met stitched randje met de crealies XXL dies waarop ik het achtergrondje zal op maken.  Uit een stukje kladpapier knip ik een golvende lijn wat ik voor de omgeving zal gebruiken, hiermee ga ik een heuvelachtig landschap creëren.

Ik plak voorzichtig het golvende kladpapiertje op het uitgestanste rechthoekje en met distress oxide peeled paint spons ik een mooi glooiende landschap. Na een eerste maal de inkt gesponst te hebben verstuif ik een beetje water om het geoxideerde effect te creëren en wat subtiele vlekjes in het landschap.  Daarna bevestig ik het kladpapiertje een 2de maal wat lager om een 2 rij heuveltjes te creëren op de voorgrond.  Met distress oxide broken china breng ik (heel lichtjes) een mooie blauwe lucht aan.

   

Daarna ga ik aan de slag met mijn misti en stempel ik enkele huisjes, boompjes, 2 luchtballonnen en kies ik tevens een hondje en een katje.  Ik kleur de gestempelde afbeeldingen in met mijn zig markers.  Voor de luchtballonnen ga ik voor felle kleuren in een regenboogpatroon zodat deze mooi naar voren zullen springen.  Voor wat variatie kleur ik beide niet hetzelfde maar in spiegelbeeld van elkaar.  De huisjes, boompjes en het katje en hondje knip ik uit met de schaar zodat ik geen witte randjes heb.  Voor de luchtballonnen gebruik ik de stansset.

Daarna begin ik te bevestigen op mijn kaartje.  Ik kleef de huisjes op het kaartje en stempel de boompjes eerst op de plaats waar ze zullen komen omdat de stam veel te dun is om uit te knippen. Bovenop de gestempelde afbeelding kleef ik de ingekleurde kruin. In beide hoeken kleef ik een luchtballon.
Ik besluit dat een vlaggenlijn er nog bij zo kunnen maar eentje is te kort.  Ik stempel er dus 2, kleur ze in dezelfde felle kleuren als de luchtballonnen en knip ze voorzichtig zo uit dat ik ze erna aaneen kan bevestigen zodat het 1 doorlopende vlaggenlijn lijkt.

Dan rest enkel nog de tekst en het bevestigen van het hondje en het katje!

Een leuk en kleurrijk verjaardagskaartje!
Hoop dat jullie hem zo leuk vinden als ik,

Groetjes,

Gebruikte materialen:
* My favorite things clear stamps Up in the air – art. nr. BB-44
* My favorite things Steel Dies Up in the air – art. nr. MFT-1081
* Crealies Crea nest XXL no.24 – art. nr. CLNest24XXL
* Distress oxide Peelded paint – art. nr. TDO56119
* Distress oxide broken china – art. nr. TDO55846
* Zig clean color real brush 48 set  – art. nr. RB-6000AT/48V
— gebruikte kleuren: 024 wine red, 031 cobalt blue, 041 light green, 050 yellow, 070 orange,
080 violet, 091 light grey, 095 dark grey, 062 dark brown, 065 mid brown en 026 light pink.
* Misti Laser Edched – art.nr. CASE-PACK-MISTI
StazOn Jet Black – art. nr. SZ-000-031rt.
* Ranger Mini ink blending Tool art. nr. IBT40965 

Comments 1

Geef een reactie