Paper artsy : Jofy flowers!!

Ik heb vandaag voor jullie drie voorbeeld kaarten gemaakt met de wat oudere, jofy stamps van Paper Artsy, nu terug is stock bij “Hobby compleet de duif” en , deze stempels zijn prachtig en zo gemakkelijk te verwerken, een” must ” voor wie van bloemen houdt!!

Voor de achtergrond van deze kaart gebruikte ik een acrylblok die een mooie pasvorm had op de kaart dus die je in het midden kan leggen en waar de randen van de kaart een mooie kader vormen rond het blok, met drie distress oxide inkten ging ik vervolgens aan het werk, op het acrylblok plaatste ik peeled paint, Broken china, en spiced marmalade, met een waterverstuiver bevochtigde ik het blok en drukte het op mijn wit papier, mijn eerste afdruk was niet volledig dus draaide ik mijn blok om en drukte ik opnieuw, wat een mooie door elkaar lopende kleuren schakering gaf, ik was best tevreden met het resultaat! Om de achtergrond nog interessanter te maken werd de mooie margriet ( Jofy 14) met bleek bevochtigd en drie maal afgedrukt op de achtergrond! (opgelet de stempel na gebruik met bleek direct met water of een babywipe  afwassen want bleek kan je stempel beschadigen!). Alles laten drogen en daarna de mooie margriet twee maal afdrukken met archival black ink  , daarna nog drie afdrukken gemaakt met een bloemen takje van jofy 12 !  De rand van (jofy 13) werd afgedrukt op  ander papiertje ingekleurd met de Zig markers uitgeknipt en verhoogd opgeplakt ! Ook de bloemkronen werden met de zigmarkers ingekleurd en de accentjes werden gelegd met een oranje gelly pen!

Voor deze kaart heb ik gebruik gemaakt van distress stain, heel eenvoudig aan te brengen , ideaal als je graag een achtergrond maakt die vlug moet klaar zijn! Op het blauwe gedeelte van de achtergrond gebruikt ik de kleine bloesem stempel van jofy 15 om de achtergrond een beetje meer pit te geven de andere stempels komen van de stempelset Elb 23! Ja de kleine bloemetjes werden één voor één uitgeknipt dit maakte de kaart dan toch een beetje ingewikkeld maar ’t was wel de moeite op te doen, nog wat accenten gelegd met een sharpie en voor de boord werd dezelfde stempel en inkleuring bebruikt  als hierboven!

Voor deze kaart ben ik teug gegaan naar mijn oude liefde namelijk werken met spay inkten, spuit  eerst je papier met water een beetje vochtig , spuit dan distress Spray Stain, “festive berries” en “mustard seed” en laat de inkten door je papier te bewegen in elkaar lopen, gebruik onderaan je papier een bolletjes sjabloon en spuit met dylussions ink “dirty martini “met een zwaaiende beweging over het sjabloon, doe het sjabloon weg en met een keukenrol neem je van onder naar boven toe al de overtollig inkt weg, hier gebruikte ik de jofy stempelsets 13 en 14, ook hier zette ik accenten met witte sharpie en en gebruikte ik het randje van hierboven!!

Hopelijk kunnen jullie hier iets mee!

Groetjes

Maria

Gebruikte materialen : 1e kaart :  Acryl blok  –  aquarelpapier – Paper artsy stempel sets : jofy11jofy12jofy13 en jofy14

Oxide inkten : broken chinapeeled paintcracked pistache – spiced marmelade

Zwarte stempel inkt : Archaval Black

Zig markers : lemon yellow fl.Yellow fl.greenlight green

fluo gelly pen oranje

2 de kaart : aquarel papier

Paper artsy stempelset ELB 23Jofy 13Jofy 11

Archival inkt black

Zig markers : dark pink yellowLemon Yellow Light green

Witte Sharpie

stain : stormy skymowed Lawn

Bleek

3de kaart : Aquarel papier

stempelsets : Paper artsy Jofy 13 – Jofy 14 – Jofy 11

stempel inkt archival  black ink

Spuit inkten : distress spray stain : –festine Berries

mustard seed

dylussions spray : Dirth Martini

Zig markers ; lemon yellow – bright yellow – light green

fluo markers : geel en oranje

Witte sharpie

 

 

 

 

 

 

 

Comments 2

Geef een reactie