Kerstkaarten met Pixie Powder en My Favorite Things tekst stempels.

Hallo allemaal,

Vandaag ben ik weer aan de beurt voor een klein beetje creativiteit en hopelijk wat inspiratie…

Ik ben aan de slag geweest met de schitterende Pixie Powders in combinatie met teksten van My Favorite Things en heb er meteen een kleine serie van gemaakt.

Het kleurpoeder zit in kleine flesjes van 30 ml en is in maar liefst 26 kleuren verkrijgbaar. Je kunt het net als mij gebruiken om achtergrondjes te maken op aquarel papier, maar ook je witte gesso, acrylverf of textuur pasta een kleurtje mee geven.

Hoe ik te werk ben gegaan:

Ik heb een stukje aquarel papier een klein beetje nat gemaakt met wat water, met bijvoorbeeld een mini mister of ander spuitflesje.

Hoe natter je het papier maakt, de heftiger je pixie poeder zal reageren. Ik begin liever niet te nat, je kunt later altijd nog water toevoegen.

Zodra het poeder je papier raakt krijg je een explosie van kleur. Uit sommige kleuren vloeien meerdere kleuren, dat kun je erg goed zien bij de groene variant. Ik vind de kleuren helderder blijven als het papier aan de lucht droogt ipv met een heattool, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Deze poeders geven een mooie subtiele glans als ze zijn opgedroogd en daardoor weer anders als de reeds bestaande poeders van andere merken!

Na een nachtje drogen ben ik de volgende dag verder gegaan. Met zwarte archival inkt heb ik de teksten aangebracht. Ik vond het nu nog niet zwart genoeg en heb met behulp van de Misti moeiteloos nog een keer de tekst met Versamark inkt er op kunnen stempelen. Deze bestrooid met WOW clear gloss embossingpoeder en verhit met de heattool. Een mooie glanzende zwarte tekst is het resultaat en als je goed kijkt zie je dat de Pixie Powder er her en der mooi door heen komt. Mijn dochter van 8 dacht dat het een sticker was:-)

De sneeuwvlokjes zijn van allerlei verschillende merken en heb ik in verschillende bijpassende kleurtjes erbij gestempeld! Zo heb ik op een leuke, vrij simpele manier 4 verschillende kerstkaartjes gemaakt!

Gebruikte materialen zijn:

My Favorite Things Stamp – Merry Christmas Greeting

My Favorite Things Stamp – Warm Holiday Wishes

Schut Aquarelblok Terschelling Glad

Archival Ink Jet Black Pad

Stempelkussen VersaMark watermerk inkt

Embossing Powder Clear Gloss – Regular

Heat It™ Craft Tool

Pixie Powder Silver Dream

Pixie Powder Peacock Green

Pixie Powder Lava Red

Pixie Powder Midnight Blue

Pixie Powder Plum Twist

Hittebestendige craftsheet

Ik hoop dat het allemaal duidelijk is en zie jullie graag de volgende keer weer! Voor nu wens ik jullie allemaal een hele fijne dag toe!

Comments 3

Geef een reactie